Hur registrerar jag avläsningar för förbruksmätare i flyttbesiktningen?

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

När du använder BosrtadsPortal besiktningsverktyg kan du enkelt dokumentera dina mätaravläsningar när din hyresgäst flyttar in eller ut, om det är relevant för dig.

Du kan även lägga till flera typer av mätare, som elektricitet, vatten och olja, med bara några klick.

Under 'Mätaravläsning' i den specifika flyttbesiktningen, klicka på 'Lägg till mätare'. Du kommer nu att ange typen av mätaren, namn/installationsnummer och förbrukning.

1. Gå till den relevanta flyttbesiktningen och navigera till fliken 'Mätaravläsning'

Mätaravläsning skapa ny.png

2. Klicka på '+ Lägg till mätare'

Mätaravläsning lägg till ny.png

3. Välj den mätare du vill lägga till från rullgardinsmenyn högst upp
    Det kommer att finnas fördefinierade alternativ för både mätartyp och mätningenhet, inklusive alternativ som uppvärmning, elektricitet, olja och gas.

Om du behöver lägga till en avläsning för en enhet som inte finns i listan, kan du alltid välja alternativet 'Annat' och lägga till en beskrivning av mätaren i fältet 'Namn/Anläggnings ID'.

4. Du kan nu lägga till avläsningen i fältet 'Avläsning' och avsluta genom att klicka på 'Lägg till'
    Därefter kommer du att återvända till avsnittet 'Mätaravläsning', där din mätare nu är tillagd. Du kan också lägga till din avläsning i detta fält.

För att ytterligare dokumentera avläsningen rekommenderar vi att lägga till en bild av mätaren genom att klicka på '+ Lägg till bilder av mätare'.

Mätaravläsning lägg till bild.png