Vad gör jag om hyresgästen inte är närvarande vid flyttbesiktningen?

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Vid genomförandet av en flyttbesiktning rekommenderar vi att både hyresvärden (eller en representant) och hyresgästen är fysiskt närvarande. Detta möjliggör att alla parter kan skriva under och påverka hur den följande rapporten utarbetas, vilket säkerställer att allt görs i enlighet med både hyresvärdens och hyresgästens intressen.

Om hyresgästen inte kan vara fysiskt närvarande vid flyttbesiktningen rekommenderar vi också att en annan person deltar i besiktningen på hyresgästens vägnar.

 

Om hyresgästen skickar en representant i deras ställe:

Om hyresgästen representeras av någon annan, såsom en vän, förälder eller juridisk representant, måste den personen ta med sig en fullmakt som är underskriven av hyresgästen och ger dem befogenhet att delta i besiktningen och signera den på deras vägnar.

 

När du når avsnittet för hyresgästens information välj alternativet 'Representeras av fullmaktshavare

Därefter, ange fullmaktshavarens information och bifoga en bild av fullmaktsdokumentet genom att klicka på '+ Lägg till bilder av fullmakt'.

hyresgäst inte tillgänglig vid inspektion representeras av fullmaktshavare.png

När besiktningen är klar kommer fullmaktshavaren att få besiktningsrapporten via SMS och e-post. De kan bekräfta mottagandet genom att signera den på samma sätt som hyresgästen.


Om hyresgästen inte är närvarande och inte skickar en representant:

Om varken hyresgästen eller en representant är närvarande under flyttbesiktningen bör du istället välja alternativet 'Nej, inte tillgänglig'. i fältet 'Hyresgäst på plats under besiktningen?'.

hyresgäst inte tillgänglig vid inspektion.png

Därefter kommer signaturfältet för hyresgästen under avsnittet 'Avslut, skriv under och skicka' att markeras med texten 'Hyresgästen är inte närvarande'.

Så snart hyresvärden har signerat rapporten – det vill säga innan du klickar på 'Skicka och avsluta' – kommer hyresgästen att få ett SMS och en e-post med en kopia av rapporten. Hyresgästen bör klicka på länken i meddelandet, eftersom detta genererar en notering i rapporten som indikerar att hyresgästen har tagit emot rapporten.

logg av mottagande efter slutfört besiktningsprotokoll.png

 

Läs även ...

 
Se fler