Hoppa till huvudinnehållet

Vad är en flyttbesiktning?

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Det är inte obligatoriskt att besiktiga sin bostad, men det är en trygghet för alla inblandade parter och undviker eventuella konflikter. Vi rekommenderar dock alltid att du genomför en in- och utflytningsbesiktning, eftersom det säkerställer din förmåga att kräva ersättning från hyresgästen för eventuella reparationer. Med BostadsPortals kostnadsfria digitala flyttbesiktning finns det inga ursäkter.

 

Flyttbesiktningen dokumenteras med en rapport vid inflyttning och en när hyresgästen flyttar ut från bostaden. Rapporterna beskriver bostadens skick och eventuella fel och brister som finns.

 

Under själva flyttbesiktningen kan du och hyresgästen gå igenom de olika rummen, ange skicket, lägga till bilder, och dokumentera eventuella fel i de olika rummen. Därefter skickas rapporten till hyresgästen, som sedan bekräftar den på din surfplatta/mobiltelefon.

 

Hyresgästen har 14 dagar på sig att rapportera ytterligare fel och brister i bostaden. Om du som hyresvärd inte åtgärdar dessa fel fungerar de tillsammans med inflyttningsbesiktningen som en översikt över saker som hyresgästen inte kommer att ansvara för vid utflyttning. 

 

Vid användning av vårt digitala utflyttningsbesiktning överförs informationen automatiskt från den rapport som skapades vid in- samt utflyttning, vilket gör det snabbt att bedöma hur bostadens skick har försämrats. Utflyttnigsbesiktningen används sedan som en lista över saker som behöver åtgärdas.

 
 

Läs även ...

 
Se fler