Vad gör jag om hyresgästen vägrar att skriva under flyttbesiktningen?

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Denna guide förutsätter att hyresgästen vägrar skriva under besiktningen

Skriver hyresgästen gärna på besiktningen men inte är på plats så kan du läsa mer om hur du gör om hyresgästen inte är närvarande vid inspektionen här.

Om hyresgästen vägrar att skriva på rapporten under flyttbesiktningen, bör du gå till den sista sektionen av besiktningen, som har rubriken 'Avsluta, skriv under och skicka'. Där hittar du en röd text som säger 'Avvisa underskrift' under fältet där hyresgästen ska skriva under.

Det är rekommenderat att vänta tills hyresgästen har fått en kopia av rapporten via e-post och/eller SMS innan du klickar på 'Avvisa'.

Om hyresgästen klickar på länken noteras tidsstämpeln i rapportens tidslinje, vilket ger dig bevis på att hyresgästen har fått rapporten.

Avsluta genom att klicka på knappen 'Skicka och avsluta'.

Efteråt kommer besiktningen att skickas till hyresgästen via SMS och e-post. I detta email ber vi hyresgästen att bekräfta mottagandet av det genom att svara direkt till dig via e-post. Var därför uppmärksam på om hyresgästen gör detta.

Viktigt: Om hyresgästen också vägrar att bekräfta mottagandet av besiktningsrapporten

Om hyresgästen också vägrar att bekräfta mottagandet av besiktningsrapporten, skriftlift till dig, måste du skicka den till hyresgästens postadress med kvitto på leverans inom 14 dagar efter att besiktningen har slutförts.