Hur kopierar jag en flyttbesiktning med samma rum- och enhetsinställningar?

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

När du använder BostadsPortals besiktningsverktyg kan du enkelt duplicera en besiktning så att du inte behöver fylla i fastighetens information varje gång du skapar en ny besiktning.

Detta kan vara användbart om du till exempel har flera lägenheter i samma byggnad med en liknande layout när det gäller rum, enheter och inventarier.

Du kan duplicera både besiktningar som är i utkastsläge samt de som är slutförda.

Hur man duplicerar en flyttbesiktning

1. Gå till 'Besiktningsprotokoll' på din profil och hitta den besiktning i listan som du vill kopiera
    Klicka sedan på de tre vertikala punkterna bredvid besiktningen och välj 'Duplicera'.
    Flyttbesiktning Kopiera Avläsare.png

2. Välj nu om du vill ha en fullständig eller enkel duplicering
    Flyttbesiktning Fullständig eller Enkel.png
    Fullständig duplicering: Fullständig kopiering av inställningar (rum, enheter, mätare och nycklar) + poster (text, bilder, problem och brister).
    Enkel duplicering: Endast kopiering av inställningar (rum, enheter, mätare och nycklar).

3. Välj sedan den uthyrningsenhet som den duplicerade besiktningen ska länkas till
    Du kan välja ett befintlig hyresobjekt från listan eller skapa en ny genom att klicka på '+ Skapa hyresobjekt'
    Besiktning Välj hyresobjekt för duplicering.png

4. Välj nu om den duplicerade besiktningen ska användas för in- eller utflyttning
    Besiktning Välj typ av besiktning.png

5. Du har nu duplicerat in- eller utflyttningsbesiktningen och kan fylla i den så som du önskar
    Efter att ha följt dessa steg kommer du att omdirigeras till besiktningen så du kan slutföra den bara spara och avsluta.