Varför ska jag göra en flyttbesiktning?

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Som hyresvärd är en inflyttningsbesiktning en viktig del av att ge dina hyresgäster en smidig och positiv boendeanpassning. Genom att genomföra denna besiktning tillsammans med dina hyresgäster kan ni säkerställa att bostaden är i gott skick när de flyttar in och att alla befintliga skador dokumenteras korrekt. Det hjälper till att undvika framtida konflikter och missförstånd.

Besiktningen ger dig också möjlighet att skapa en god relation med dina hyresgäster från början. Genom att vara tillgänglig för att svara på deras frågor och diskutera eventuella problem kan du skapa förtroende och visa att du är engagerad i deras boendekomfort.

Att dokumentera bostadens skick vid inflyttning kan vara till din fördel när hyresgästerna flyttar ut. Om eventuella skador eller problem har uppstått under deras vistelse kan du ha en tydlig referenspunkt för att fastställa ansvar och eventuella reparationer som krävs.

I slutändan skapar en inflyttningsbesiktning en öppen och ärlig dialog mellan dig och dina hyresgäster. Det hjälper till att skapa en positiv hyresupplevelse och skickar signalen att du är engagerad i deras välbefinnande under deras tid i din bostad.

Sammanfattningsvis är en inflyttningsbesiktning ett nödvändigt steg för att säkerställa att bostaden är i gott skick och för att bygga en positiv relation med dina hyresgäster från start. Det är ett tecken på professionalism och omtanke som kan ge långsiktiga fördelar för både dig och dina hyresgäster.

 

Läs mer om BostadsPortals digitala in- och utflyttningsbesiktningar här

Läs även ...

 
Se fler