Hur söker jag en bostad på BostadsPortal?

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

På BostadsPortal är det enkelt och smidigt för dig att hitta ditt nästa drömboende.

I den här artikeln går vi igenom allt du behöver veta för att komma igång – inklusive hur du skapar ett användarkonto på BostadsPortal, hittar relevanta bostäder och får kontakt med potentiella hyresvärdar.

 

I den här artikeln:

 

Hur man skapar ett användarkonto och köper ett abonnemang på BostadsPortal

För att dra nytta av alla våra verktyg som bostadssökande - som att spara dina sökningar och få notiser om nya bostäder - behöver du skapa en gratis profil. För att kontakta hyresvärdar behöver du ett aktivt abonnemang.

 

 1. Tryck på knappen 'Kontakta' eller 'Till hyresvärden' i annonsen

 2. Välj det abonnemangsplan och betalningsmetod du vill ha
  Alla våra abonnemang är utan bindningstid och förnyas automatiskt. Du kan avsluta avtalet när som helst inom pågående betalningsperiod.

 3. Fyll sedan i dina profiluppgifter och acceptera BostadsPortal's villkor
  Valfritt kan du även anmäla dig till vårt nyhetsbrev och våra servicemejl, fyllda med information och användbara tips för din bostadssökning.

Obs: Om du använder BostadsPortal's app på Android eller iPhone måste du köpa abonnemangsplanen via App Store eller Google Play.


Hur man söker efter en hyresbostad på BostadsPortal

För bästa upplevelse rekommenderar vi att du är inloggad på din användarprofil när du söker efter bostäder på BostadsPortal.

 1. Ange staden eller orten i sökfältet eller välj önskad bostadstyp under "Kategorier" på BostadsPortal's startsida

 2. Filtrera och sortera din sökning i den vänstra kolumnen
  Ju mer specifik din sökning är, desto mer relevanta resultat kommer du att se.

 Översikt över hur man söker en hyresbostad.pngHur man får notiser om nya bostäder via Bostadsbevakningar

Vi rekommenderar alltid våra bostadssökande att spara sina sökningar som en Bostadsbevakning. På så sätt får du automatiskt ett mejl varje gång en ny bostad som matchar dina sökkriterier listas på BostadsPortal.

Du kan skapa en Bostadsbevakning genom att klicka på 'Aktivera Bostadsbevakning' i dina sökresultat, som visas i bilden ovan.

Du kan komma åt dina Bostadsbevakningar genom att klicka på din profilbild uppe i högra hörnet och sedan välja 'Bostadsbevakningar. Här kan du se, förlänga eller radera dina Bostadsbevakningar. Du kan spara så många Bostadsbevakningar du vill.

Du kan läsa mer om Bostadsbevakningar här.

Översikt över dina bostadsbevakningar.png

 

Hur man kontaktar en hyresvärd på BostadsPortal.

Klicka på knappen 'Kontakta' eller 'Till hyresvärden' i bostadsannonsen du är intresserad av för att skicka ett meddelande till hyresvärden.

 Kontakta hyresvärden via annonsen.png


Vi rekommenderar starkt att du lägger ner ansträngning på att skicka en bra och omfattande ansökan. Ju bättre ditt meddelande är, desto större är chansen att bli inbjuden till en visning och bli vald som hyresgäst.

Hitta användbara tips för din bostadsansökan här.


Kontakta hyresvärden via telefon

I vissa fall har du också möjlighet att få hyresvärdens telefonnummer. Detta är dock endast möjligt för hyresvärdar som har valt att lägga till ett telefonnummer i sin annons.

Om det inte finns något nummer i kontaktfältet vill hyresvärden inte bli kontaktad via telefon. Använd då istället knappen 'Kontakta' eller 'Till hyresvärden'.


Telefonnummer i annonsen.png

Det går inte att kontakta BostadsPortal's kundtjänst för att få ett telefonnummer eller annan information om en hyresvärd.
Läs även ...

 
Se fler