Hur markerar jag min bostadsannons som uthyrd eller reserverad på BostadsPortal?

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Oavsett om du behöver pausa din bostadsannons eftersom du har fått tillräckligt med ansökningar och behöver lugn för att hitta rätt hyresgäst, eller om du har hittat en hyresgäst och behöver ta ner din bostadsannons på BostadsPortal, kan du enkelt markera din annons som reserverad eller uthyrd direkt från din profil.

Logga helt enkelt in på din profil och gå till dina annonserade uthyrningsfastigheter, där du hittar dina aktiva bostadsannonser.

Genom att klicka på de tre punkterna bredvid den specifika annonsen kan du välja antingen 'Markera som reserverad' eller 'Markera som uthyrd'.

Varför och när ska jag markera min annons som uthyrd?

När du har hittat en hyresgäst för din hyresfastighet är det viktigt att komma ihåg att markera din annons som uthyrd, eftersom den då kommer att tas bort från BostadsPortal som en tillgänglig egendom.

När den väl är markerad som uthyrd kommer du inte längre att få förfrågningar från presumtiva hyresgäster, och du kan fortsätta med administrativa arbete för din nya hyresgäst, såsom att skapa ett gratis hyreskontrakt eller inflyttningsbesiktning genom BostadsPortal.

När din annons är markerad som uthyrd tas den inte bort. Det gör det möjligt för dig att enkelt hämta den och lägga upp den igen när din hyresgäst flyttar ut.

 

Varför och när ska jag markera min annons som reserverad?

Det är helt valfritt om du vill markera din annons som reserverad. Det är bara ett alternativ du kan använda om du behöver pausa annonseringen – till exempel om du har fått ett stort antal ansökningar och behöver lugnt schemalägga visningar med de presumtiva hyresgäster som redan har kontaktat dig.

När din uthyrning är reserverad kommer presumtiva hyresgäster inte längre att kunna hitta den på BostadsPortal, och nya presumtiva hyresgäster kommer inte att kunna kontakta dig.

Om du inte hittar en hyresgäst kan du enkelt ta bort reservationen på samma sätt som du markerade den som reserverad, enligt denna guide – här väljer du helt enkelt 'Annonsera uthyrning'.

 

BostadsPortal's interna valideringsteam har också möjlighet att markera din uthyrning som reserverad om vi stöter på problem med din annons. Om du upptäcker att din annons är markerad som reserverad, trots att du inte gjorde det själv, kan du kontakta BostadsPortal kundtjänst för mer information.

 

 

 

 

Läs även ...