Vad kan jag använda BostadsPortal till som hyresvärd?

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

När du använder BostadsPortal för att hitta din nästa hyresgäst har du en mängd olika funktioner och tjänster tillgängliga för att hjälpa dig. Bland dessa tjänster hittar du allt du behöver från start till slut.

I denna guide:Annonsera ditt uthyrningsobjekt

När du letar efter en hyresgäst för din fastighet kan du enkelt lista din uthyrning på BostadsPortals webbplats. Skapa bara en gratis användarprofil för att komma igång. Läs mer om hur du gör detta här.

När du har registrerat dig som användare kan du börja skapa din annons gratis.

När du skapar din annons finns det många detaljer du kan lägga till för att göra den mer attraktiv.

Annonsinformation - rum, störlek, hyra.png

Förutom grundläggande information som fastighetstyp, storlek, antal rum och foton, bör du också inkludera en titel och en detaljerad beskrivning. En bra beskrivning hjälper till att göra din annons mer attraktiv för potentiella hyresgäster.

Du kan också specificera om husdjur är tillåtna, om fastigheten är delbar, om det finns parkering och om det finns bekvämligheter som tvättmaskin och torktumlare, bland annat.

Denna extra information kan hjälpa till att göra din annons ännu mer tilltalande.

annonsinformation, tekst, livsstil, visar.png

 

Vilka typer av bostäder kan jag annonsera på BostadsPortal?

På BostadsPortal kan du annonsera olika typer av uthyrningsobjekt som rum, lägenheter, hus och stugor.

Oavsett om du vill hyra ut på lång sikt eller försöker hitta en hyresgäst för kort sikt, kan du annonsera din uthyrning på vår webbplats.

Eftersom BostadsPortals användare vanligtvis söker efter långsiktigt boende, måste hyresperioden för din annons vara minst 1 månad för att annonseras på vår webbplats.

 

Kan jag byta min bostad på BostadsPortal?

BostadsPortal är en plattform dedikerad till uthyrning av bostäder. Den fokuserar uteslutande på att koppla samman hyresvärdar med potentiella hyresgäster för hyresavtal.

Därför är annonser för bostadsbyten, där två parter byter sina hem med varandra, inte tillåtna på BostadsPortal.

 

Kan jag sälja min bostad på BostadsPortal?

BostadsPortal är främst för hyresvärdar som vill hyra ut sina hem och hyresgäster som letar efter en plats att bo. Det är inte en plattform för att sälja bostäder.

Du kan dock annonsera en bostad för uthyrning även om den är till salu, om du vill hyra ut den tills den är såld, så länge du tydligt nämner detta i annonsen. Hyresperioden bör också vara mindre än ett år.Kan jag framhäva min annons på BostadsPortal?

På BostadsPortal har du möjlighet att köpa olika framhävningsalternativ för att öka synligheten av din annons och dra uppmärksamhet från potentiella hyresgäster. 

Det finns tre olika framhävningsalternativ du kan välja mellan – Läs mer om varje framhävning genom att klicka på namnet.

Toppannons
Visas överst i sökresultaten
Denna framhävningsmöjlighet är särskilt relevant för bostadsannonser i större städer med hög konkurrens. Med en toppannons säkerställer du att du fortsätter att vara synlig för potentiella hyresgäster. 

Fri kontakt

Tillåt alla att kontakta dig gratis
Denna framhävningsmöjlighet är särskilt relevant för bostadsannonser i mindre områden där efterfrågan på bostäder inte är lika hög. Med Fri kontakt kan alla intresserade kontakta dig, oavsett om de har betalt tillgång till BostadsPortal eller inte. 
Exponering
Få toppannonser och gratis kontakt, dela på Facebook, i Bostadsbevaknings-mejl, och visas på liknande annonser i samma och närliggande områden 
Denna framhävningsmöjlighet är särskilt relevant för bostadsannonser som behöver nå så många som möjligt. Om du har problem med att hyra ut din fastighet rekommenderar vi att du använder exponeringspaketet, som ger dig maximal synlighet. 

Alla framhävningsalternativ förnyas automatiskt tills de avslutas eller tills uthyrningen är markerad som reserverad eller uthyrd, om det inte finns ett särskilt avtal med BostadsPortal. 

All framhävning kan avslutas när som helst utan bindning. 


Läs mer om hur du kan framhäva din annons här.Vad kan jag använda tjänsten 'Hitta ny hyresgäst' till?

När din annons är aktiv på BostadsPortal har du möjlighet att nå ut till personer som söker bostad i samma område som din annons.

Du kan se deras sökprofiler, som kan innehålla relevant information såsom om de har husdjur, barn eller om de röker.

Här kan du direkt kontakta personerna på listan som söker bostad.

Du kan läsa mer om tjänsten 'Hitta ny hyresgäst' här.Kan jag skapa ett hyreskontrakt genom BostadsPortal?

När du har hittat en hyresgäst för din uthyrning kan du skapa ett gratis digitalt hyreskontrakt direkt på din profil på BostadsPortal. 

Med hyreskontraktsbyggaren på BostadsPortal kan du enkelt skapa och fylla i ditt hyreskontrakt steg för steg.

När du har fyllt i kontraktet kan du skicka det för signering genom webbplatsen. Din hyresgäst kommer då att få ett e-postmeddelande med en länk för signering.

Eftersom hyreskontraktet är digitalt måste det också signeras digitalt. Här har vi BankID som ett alternativ för signeringsprocessen.

Om du behöver hjälp med att hitta hyreskontraktsbyggaren kan du följa denna guide.

Observera att BostadsPortal inte tillhandahåller juridisk rådgivning, och som hyresvärd bör du konsultera en jurist om du är osäker eller vill säkerställa att kontraktet är korrekt ifyllt i ditt specifika fall.Kan jag skapa en inflyttningsrapport genom BostadsPortal?

Med en gratis digital inflyttningsrapport skapad med BostadsPortals mall kan du enkelt och säkert skapa en omfattande inflyttningsrapport.

Vår mall säkerställer att du inkluderar alla nödvändiga detaljer, inklusive fotodokumentation och detaljerade beskrivningar.

Dessutom skickas inflyttningsrapporten automatiskt till hyresgästen tillsammans med en länk där de kan rapportera eventuella "fel och brister" inom 14 dagar. Denna process hjälper dig att uppfylla dina krav som hyresvärd.Kan jag skapa en utflyttningsrapport genom BostadsPortal?

Med vår gratis digitala utflyttningsrapport kan du snabbt och enkelt granska skicket på de olika rummen och lägga till bilder och beskrivningar direkt i besiktningsrapporten.

När du har slutfört utflyttningsbesiktningsrapporten kan du skicka den för digital signatur av hyresgästen. Du får automatiskt ett kvitto på att rapporten har överlämnats till hyresgästen.

 

 

 

Läs även ...