Jag har glömt mitt lösenord till mitt profil. Hur återställer och ändrar jag det till ett nytt?

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Om du har glömt eller vill ändra ditt lösenord för din BostadsPortal-profil kan du enkelt återställa ditt lösenord och skapa ett nytt genom att klicka på 'Glömt lösenord' när du försöker logga in.

Klicka här för att återställa ditt lösenord.png

För att logga in, klicka på knappen 'Logga in' i övre högra hörnet på BostadsPortal.se eller i nedre högra hörnet om du använder BostadsPortal-appen.

När du klickar på 'Glömt lösenord' kommer du att ombedjas att ange e-postadressen kopplad till ditt konto. Se till att ange rätt e-postadress. 

Därefter kommer du att få ett e-postmeddelande från BostadsPortal med en länk för att återställa ditt lösenord. Du kan öppna länken genom att klicka på knappen 'Återställ lösenord'.

Länken kommer att leda dig till en säker sida där du behöver ange ditt nya lösenord två gånger. Ditt nya lösenord måste vara minst 8 tecken långt och får inte bestå endast av siffror.

 

Varför får jag inte ett e-postmeddelande för återställning av lösenord?

Det är väldigt vanligt att det tar några minuter innan du får din återställningslänk från oss. Om du fortfarande inte har fått e-postmeddelandet efter 10 minuter, var god kontrollera att du har angett rätt e-postadress

Kom ihåg att alltid kontrollera din skräppostmapp.

 

Bästa praxis för att välja ett säkert lösenord

Även om ditt lösenord alltid är krypterat när du har en profil på BostadsPortal, är det fortfarande en god praxis att välja ett starkt lösenord som är svårt för andra att gissa.

  • Undvik vanliga ord och nummer som är lätta att gissa.
  • Använd en kombination av versaler och gemener, siffror och specialtecken.
  • Välj långa lösenord som inte är direkt relaterade till dig; undvik att använda ditt, din partners eller barns namn, födelsedatum eller liknande information.
  • Undvik att återanvända lösenord på flera webbplatser, konton eller enheter.
  • Uppdatera regelbundet dina lösenord för ökad säkerhet.

Läs mer om hur BostadsPortal hanterar din information här.

 

 

 

Läs även ...