Vilka funktioner kan jag komma åt i mitt konto? Och hur kan jag använda dem?

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Innehållet på din profil beror på om du använder BostadsPortal som hyresgäst eller som hyresvärd. När du skapar en ny profil registreras du initialt som hyresgäst tills du skapar en annons, ett hyreskontrakt eller en inflyttningsinspektion.

När du är inloggad på ditt konto kan du få en komplett översikt över dina kontoinställningar genom att klicka i det övre högra hörnet på webbplatsen.

In this guide:

 

Vilka funktioner har jag som bostadssökande på mitt konto?

 1. Den första funktionen i din menyrad är din 'Profil'. Du kommer åt din profil genom att klicka på ditt namn/e-postadress i menyraden - Detta är också markerat med en '1' i bilden ovan. Din profil är synlig för de hyresvärdar du kontaktar på BostadsPortal. Dessutom, om du har en aktiv sökabonnemang, kommer din profil också att vara tillgänglig för hyresvärdar med annonser i samma område där du söker boende.

 2. Den andra funktionen, markerat med en '2' i bilden ovan, är din 'Meddelanden'. Här kan du se de meddelanden du har skickat till hyresvärdar samt de meddelanden du har fått från dem.

 3. Funktionen 'Favoriter', markerat med siffran '3', är där du kan hitta de annonser du har markerat som 'favorit'. När du söker efter boende på BostadsPortal kan du klicka på en liten hjärtikon för att lägga till annonsen i din sektion 'Favoriter'.

 4. Dina Bostadsbevakningar hittar du under det fjärde funktion, märkt 'Bostadsbevakningar' och markerat med siffran '4' i bilden ovan. Dessa är dina sparade sökningar. Dessa sparade sökningar genererar e-postmeddelanden, så du får ett e-postmeddelande när en ny annons som matchar din sparade sökning läggs upp online.

 5. Nästa funktion i menyraden är 'Abonnemang', markerat med siffran '5'. Här kan du hitta ditt bostadssökande abonnemang om du har köpt et. I denna sektion kan du också avbryta ditt abonnemang och se kvitton för ditt abonnemang.

 6. Den sjätte funktionen är 'Uthyrning', markerat med siffran '6' i bilden ovan. När du klickar på denna funktion kommer du att presenteras med fyra nya alternativ relaterade till uthyrning av fastigheter. Denna sektion är endast relevant om du vill annonsera en fastighet för uthyrning.

 7. Funktionen 'Support', markerat med siffran '7' i bilden ovan, tar dig direkt till BostadsPortals Supportcenter. Här hittar du olika guider som är utformade för att hjälpa dig med eventuella frågor eller problem du kan stöta på på vår webbplats.

 8. Funktionen markerat med siffran '8' i bilden ovan är 'Inställningar'. I dina inställningar har du olika funktioner. Här kan du ändra inställningarna för de e-postmeddelanden du får, språket på e-postmeddelandena och webbplatsen, och du kan också ändra ditt lösenord, bland annat.

 9. Den sista funktionen i menyn är 'Logga ut', markerat med siffran '9' i bilden ovan. Genom att klicka på denna funktion loggas du ut från ditt konto.

 

Vilka funktioner har jag som hyresvärd på mitt konto?

 1. Funktionen markerat med siffran '1' i bilden ovan är 'Alla hyresobjekt'. Här kan du komma åt alla hyresobjekt du har skapat på din profil, oavsett om de har annonserats eller inte.

 2. Den andra funktionen i menyn är 'Annonserade hyresobjekt', markerat med siffran '2' i bilden ovan. 'Annonserade hyresobjekt' visar de för närvarande aktiva annonserna du har på BostadsPortal. Här kan du också se hyresobjekt som du har markerat som uthyrda eller som du har sparat som utkast.

 3. Nästa funktion på listan är 'Meddelanden', markerat med siffran '3'. Här kan du hitta alla meddelanden du har fått och skickat till hyresgäster.

 4. Funktionen markerat med siffran '4' är 'Hitta ny hyresgäst'. Detta visar en lista över dina aktiva annonser och bostadssökande som letar efter boende i samma område som din annons. Här kan du kontakta de sökande direkt. Du kan läsa mer om denna tjänst här.

 5. Den femte funktionen är 'Mina hyresgäster' och är markerat med siffran '5' i bilden ovan. Här kan du se de 'hyresgäster' du har skapat på din profil. Du kan skapa 'hyresgäster' och få en komplett översikt över till exempel deras Hyreskontrakt, Besiktningsprotokoll, hyresgästernas kontaktinformation samt datum för inflyttning och utflyttning.

 6. Den sjätte funktionen är 'Hyreskontrakt', markerat med siffran '6'. Denna funktion gör det enkelt att skapa gratis digitala hyreskontrakt. Du kan skapa och fylla i ditt hyreskontrakt steg för steg, och när du har fyllt i kontraktet kan du skicka det för signering genom webbplatsen. Din hyresgäst kommer då att få ett e-postmeddelande med en länk för sin signatur. Du kan läsa mer om denna tjänst här.

 7. Funktionen markerat med siffran '7' är 'Besiktningsrapporter'. Detta är administrationssidan för dina inflyttnings- och utflyttningsrapporter som du har skapat på BostadsPortal. Det är också här du kan skapa en ny besiktningsrapport. Vi erbjuder en mall för både inflyttningsrapporter och utflyttningsrapporter. Du kan läsa mer om dessa här.

 8. Funktionen 'Köp och abonnemang' är nästa på menyn och är markerad med siffran '8'. Här kan du se alla köp och abonnemang du har gjort för dina annonser, till exempel när du har köpt ett framhävningspaket. Du kan också hitta och ladda ner kvitton för dina betalningar i denna sektion.

 9. Funktionen markerad med siffran '9' i bilden ovan är 'Support & kunskap'. När du klickar på denna funktion kommer du att presenteras med två nya alternativ: 'Support' och 'Blogg'.
  Funktionen 'Support' öppnar BostadsPortals Supportcenter, där du kan hitta guider som hjälper dig med eventuella frågor eller problem du kan ha på vår webbplats.
  Funktionen 'Blogg' tar dig till BostadsPortals blogg, där du kan hitta blogginlägg om olika teman relaterade till att söka och hyra ut fastigheter.

 10. Nästa funktion är 'Inställningar', markerad med siffran '10' i bilden ovan. Under 'Inställningar' kan du bestämma vilka typer av e-postmeddelanden du vill få, hur ofta du får dem, ändra ditt lösenord och välja språk för webbplatsen och de e-postmeddelanden du får.

 11. Den sista funktionen, markerad med siffran '11', är 'Mer'. När du klickar på denna funktion kommer du att presenteras med fyra nya alternativ: 'Bostadssökandes profil', 'Bostadssökande abonnemang', 'Favoriter' och 'Bostadsbevakningar'. Dessa alternativ är användbara om du behöver söka boende med hjälp av din profil.
  Dessutom hittar du funktionen 'Logga ut' här, vilket gör att du kan logga ut från ditt konto.

 

 

Läs även ...