Jag har glömt mitt lösenord. Hur återställer eller ändrar jag det eller får en ny inloggning?

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Om du har glömt eller vill ändra ditt lösenord för din BostadsPortal profil kan du enkelt återställa ditt lösenord och ställa in ett nytt genom att klicka på 'Glömt lösenord' när du försöker logga in.

Glömt lösnord.png

För att logga in, klicka på knappen 'Logga in' i det övre högra hörnet på BostadsPortal.se eller det nedre vänstra hörnet om du använder BostadsPortal-appen.

När du klickar på 'Glömt lösenord?', kommer du att bli ombedd att ange e-postadressen som är kopplad till ditt konto. Se till att ange rätt e-postadress.

Efter det kommer du att få ett e-postmeddelande från BostadsPortal med en länk för att återställa ditt lösenord. Du kan öppna länken genom att klicka på knappen 'Återställ lösenord'.

Länken kommer att ta dig till en säker sida där du behöver ange ditt nya lösenord två gånger. Ditt nya lösenord måste vara minst 8 tecken långt och får inte enbart bestå av siffror.

Varför får jag inte ett e-postmeddelande för att återställa lösenordet?

Det är väldigt vanligt att det tar några minuter innan du får din återställningslänk från oss. Om du fortfarande inte har fått e-postmeddelandet efter 10 minuter, se till att du har angett rätt e-postadress. Kom ihåg att alltid kontrollera din skräppostfiltret.

Always remember to check your spam filter.

Goda råd för att välja ett säkert lösenord

När du har en profil hos BoligPortal är ditt lösenord alltid krypterat. Det innebär att ingen annan än du kan se eller har tillgång till det – inte ens medarbetarna hos BoligPortal.

• Undvik vanliga ord och siffror som är lätta att gissa..
  • Använd en kombination av stora och små bokstäver, siffror och specialtecken.
  • Välj långa lösenord som inte är direkt relaterade till dig; undvik att använda ditt, din partners eller barns namn, födelsedatum eller liknande information.
  • Undvik att återanvända lösenord på flera webbplatser, konton eller enheter.
  • Uppdatera regelbundet dina lösenord för ökad säkerhet.

Lär dig mer om hur BostadsPortal hanterar din information här.