Hur tar jag bort mitt användarprofil och all min information på BostadsPortal?

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Du kan alltid få dina personuppgifter raderade, inklusive radering av ditt användarprofil, så länge detta inte strider mot BoligPortals kontraktsmässiga och/eller lagliga skyldighet att behålla dessa uppgifter, jfr. artikel 6.1 i GDPR-förordningen.

Du kan dock inte utföra denna radering själv.

För att begära radering av din användarprofil, vänligen kontakta vår kundtjänst direkt genom att skicka ett e-postmeddelande till info@bostadsportal.se eller genom att fylla i vårt kontaktformulär.

Observera att din begäran måste skickas från den e-postadress som är kopplad till den användarprofil du önskar radera.

Detta beror på att vårt kundtjänstteam behöver bekräfta din identitet som en del av säkerhetsåtgärderna för att säkerställa att begäran kommer från den rättmätiga användaren.

Eftersom vi har en laglig skyldighet att behålla din raderingsbegäran i upp till 5 år måste all kontakt angående radering av din användarprofil göras skriftligt via ovanstående kanaler.

Du kan inte radera din användarprofil på BostadsPortal genom att ringa till oss.

Villkor för borttagning:
Du kan inte bli borttagen om du har några aktiva betalningar hos oss – till exempel om din senaste prenumerationsperiod ännu inte har gått ut. Att ta bort din användarprofil är därför inte ett sätt att avsluta din prenumeration, och borttagning kan endast ske när din prenumeration har avslutats och gått ut utan utestående obetalda perioder.

 

Varför behöver jag kontakta BostadsPortals kundtjänst för att ta bort min användarprofil?

För att säkerställa att dina personuppgifter behandlas (inklusive radering) korrekt och i enlighet med gällande lagar, inklusive GDPR (Allmänna dataskyddsförordningen) och bokföringslagen, måste alla borttagningar av användarprofiler göras genom vår kundtjänst.

Detta är för att säkerställa att raderingen utförs korrekt och helt, och att inga spår av personuppgifter lämnas kvar.

Du kan alltid se hur vi hanterar dina personuppgifter medan du är användare på BostadsPortal – både som hyresvärd och hyresgäst – samt dina rättigheter att ändra eller radera dessa uppgifter i vår integritetspolicy.

 

Vi är skyldiga enligt bokföringslagen

I fall av betalningsavtal och vid ingående av avtal för tjänster samt annonsering av lediga hyresobjekt är BostadsPortal alltid skyldig att behålla information om betalningen eller det annonserade hyresobjektet i 5 år enligt bokföringslagen.

Detta innebär att vi kan ta bort din användarprofil om du inte har aktiva betalningsarrangemang (inklusive prenumerationer för hyressökningar), men vi kommer alltid att vara skyldiga att konfidentiellt och säkert dokumentera och behålla informationen relaterad till dessa betalningar (inklusive namn, e-postadress och datum och belopp för betalningen).

Denna information kommer aldrig att vara offentligt tillgänglig för några parter

 

Har du några frågor angående borttagningen av din användarprofil och tillhörande data?

All information om villkoren och hanteringen av personuppgifter på BostadsPortal finns i våra villkor och/eller integritetspolicy.

Du kan också alltid kontakta BoligPortals kundtjänst via vårt kontaktformulär eller direkt på info@bostadsportal.se.

 

Läs även ...