Vad gör jag om jag inte vill fylla i mätaravsläsningar när jag gör min besiktning?

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

När du som hyresvärd genomför en flyttbesiktning via BostadsPortal kommer du stöta på ett avsnitt med rubriken 'Mätaravläsningar'. I detta avsnitt kan du lägga till olika mätare såsom el och olja, tillsammans med deras mätaravläsningar.

Det är inte obligatoriskt att fylla i detta avsnitt av rapporten för att slutföra besiktningen.

Om du inte behöver eller inte vill lägga till mätaravläsningar, lämna helt enkelt detta avsnitt tomt och gå vidare till nästa avsnitt genom att klicka på knappen 'Nyckelutlämning'. På så sätt kan du slutföra resten av besiktningen utan att ange mätaravläsningarna.

Mätaravläsning utan att fylla i.png

Hur du tar bort en mätare från avsnittet för mätaravläsningar

Om du upplever att fältet redan innehåller en mätare – till exempel om du har duplicerat besiktningen från en annan besiktning – kom ihåg att ta bort denna mätare innan du fortsätter.

Du tar bort en mätare genom att klicka på de tre vertikala punkterna och välja 'Radera'.

Mätaravläsning ta bort mätare.png