Vart hittar jag mina flyttbesiktningar?

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Som hyresvärd kan du alltid hitta dina kommande, pågående och avslutade flyttbesiktningar på din BostadsPortal-Profil eller i BostadPortals kostnadsfria besiktningsapp. 

 

Läs mer om vår flyttbesiktning här, du kan också ladda ner den till din telefon eller surfplatta för Android eller Apple IOS

 

Är du hyresgäst? När din hyresvärd använder BostadsPortal för inflyttnings- och utflyttningsbesiktningar kommer du som hyresgäst automatiskt att få ett e-postmeddelande med en länk där du kan ladda ner den slutförda rapporten. Vi rekommenderar att du laddar ner och sparar den. 

 

Så här får du tillgång till dina flyttbesiktningar på BostadsPortal.se 

 

 1. Logga in på din profil i det övre högra hörnet på BostadsPortal.se och klicka på 'Besiktningsprotokoll' i menyn
  Du öppnar rullgardinsmenyn genom att klicka på ditt namn Om ditt namn inte står uppe i högra hörnet så är du inte inloggad på din profil och behöver först trycka på "Logga in" för att sedan få åtkomst till menyn.


 2. Hitta flyttbesiktningen i listan och klicka sedan på adressen för att öppna rapporten
  Om det finns många adresser på listan kan du använda sökfältet eller sortera dina rapporter med flikarna under sökfältet:

  'Kommande' = Förberedda rapporter för kommande flyttrapporter
  '14 dagars fel och brister' = Rapporter som är pågående, och är under den period där hyresgäst kan rapportera in fel. 
  'Avslutade' = Avslutade rapporter där den slutliga rapporten är påskriven och klar. 

    SkapaBesiktningÖppnaBesiktningPil.png


 3. Du är nu inne på rapporten, där du kan ladda ner eller dela den vidare
  I rutan 'Alla dokument' kan du öppna och hämta flyttrapporten i PDF-format genom att klicka på 'Hämta besiktningsprotokoll (pdf)'. 

  Du kan även hämta en sammanställd lista över alla fel och brister samt hämta en reparationslista, som du till exempel kan skicka till de personer som ska reparera eller rätta till större fel och brister.   Din hyresgäst får automatiskt ett e-postmeddelande med en länk till den här sidan. Hyresgästen kommer endast att kunna se översikten och ladda ner dokumenten och har alltså ingen åtkomst till din profil eller möjlighet att göra ändringar. 

  Om hyresgästen vill få länken till den här sidan skickad igen, kan du enkelt hitta länken och skicka den direkt i rutan 'Länk att dela'. 
  Så här får du åtkomst till dina flyttbesiktningar i BostadsPortals Besiktnings app

   

  1. Öppna appen på din telefon eller surfplatta och logga in med din e-post och lösenord
   Det är viktigt att du använder samma e-post som du loggar in på bostadsportal.se med, för att dina flyttbesiktningar ska visas i appen. 

   Därefter är proceduren densamma som från punkt 2 i ovanstående guide.   Ska en annan person få åtkomst till dina flyttbesiktningar? 

  Om en annan person, som t.ex. en vicevärd, synrepresentant eller fastighetsadministratör, behöver få åtkomst till dina flyttbesiktningar kan de alltid öppna dina rapporter i deras app via länk.

   

   

Läs även ...

 
Se fler